Wilfried van Weijnsbergen: En toen was er koffie

Enige jaren geleden heb ik besloten om cursussen aan het volwassenen onderwijs te gaan volgen en aansluiting gezocht bij de fotoclub en de hobby liep volledig uit de hand.

Mijn voorkeur gaat uit naar portret, landschap, reportages en het vastleggen van zowel alledaagse als niet-alledaagse onderwerpen.

Als apparatuur gebruik ik de Canon EOS 60D met de lenzen: 24-70mm / f 2.8 en 70-200 mm / f 2.8. Flitsers, flitstriggers, softboxen, paraplu’s, diverse statieven, infra-rood trigger, lensfilters etc.

Als software gebruik ik Adobe Bridge, Lightroom & Photoshop CC.

Mijn keuze voor de expositie: Allereerst een alledaags onderwerp en daarnaast de nostalgie van weleer hoe koffie gemalen en gezet werd.

Ik heb de voorwerpen op een spiegel geplaatst, rondom een ministudio van witte boardplaten opgezet en met diverse flitsers belicht tot het gewenste resultaat. Daarna in Photoshop de details bijgewerkt.