Henk Vlaardingerbroek: Fiets

Het is mijn vader die mij geinspireerd heeft voor de fotografie. Hij maakte veel huis-, tuin- en keukenfoto’s, altijd zonnig. Toen ik 10 werd kreeg ik van hem mijn eerste plastic cameraatje.

Toen ik 16 was en ging verdienen heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht, een 2-ogige Yashica. Daar had ik een tabel bij om het diafragma in te stellen. Later ben ik overgegaan op een kleinbeeldcamera omdat deze meer mogelijkheden had. Mijn Nikon had ook een belichtingsmeter dus kon ik ook foto’s maken in de schemer en van de maan. De uitvinding van de digitale camera was voor mij ideaal.

Mijn voorkeur gaat uit naar het fotograferen van woest landschap, bergen, ruines en kastelen maar aangezien je dat allemaal niet zo veel tegenkomt in Zeeuws-Vlaanderen houd ik het meestal bij bloemen.

De maandelijkse bijeenkomst van de fotoclub wil ik niet missen. Omdat je een thema hebt, ga je aan de slag, je doet ideeen op en je stimuleert elkaar.

Met fotograferen zie je meer.